Mikä mahdollistaa lapsesi liikuntaharrastuksen?

16.10.2017

Meidän seurassa tehdään vähintään 200 tuntia vapaaehtoistyötä joka viikko.

Kevätkierroksellemme osallistui reilut sata joukkuetta tai peliryhmää. Lisäksi seurassamme toimivat edustusjoukkueet ja D- ja C-ikäluokkien joukkueet, jotka eivät osallistu omaan sarjatoimintaamme. Jos jokaisella joukkueella tai peliryhmällämme on yksi tunnin mittainen harjoitus viikossa ja kentällä sääntöjemme mukainen kahden aikuisen vahvuus, se merkitsee vähintään 200 tuntia vapaaehtoistyötä ja –toimintaa lasten lähiliikunnan hyväksi. Kentällä aikaansa ja osaamistaan antavat valmentajat, joukkueenjohtajat ja toimihenkilöt ovat pääsääntöisesti pelaajiemme vanhempia tai muita taustajoukkoja.

 

Mikä motivoi toimijoitamme?

Kuukauden vapaaehtoisten haastatteluista käy selvästi ilmi, mikä heitä motivoi antamaan aikaansa, osaamistaan ja energiaansa lasten harrastukselle: lasten kasvaminen ja kehittyminen ja kehityksen seuraaminen, mukava porukka ympärillä, mahdollisuus verkostoitua ja tutustua oman lapsen kavereihin ja kavereiden vanhempiin.
Myös itsensä kehittäminen ja uusien asioiden oppiminen kannustavat osallistumaan toimintaamme.

Ajoittain joukkueissamme podetaan valmentaja- tai joukkueenjohtajapulaa. Toimijoita voi olla hankala löytää, työ- ja perhe-elämässään pienten lasten perheissä eletään kaikkein kiireisimpiä ruuhkavuosia. Voisiko urheiluseurassa tapahtuvaan vapaaehtoistoimintaan suhtautua kuin omaan tärkeään harrastukseen?

Mikä motivoisi juuri minua osallistumaan lapseni joukkueen toimintaan?

Saan mahdollisuuden harrastaa liikuntaa kerran tai kaksi viikossa? Pääsen käyttämään organisointi- ja suunnittelutaitojani? Voin nauttia oman lapseni ja hänen kavereidensa innostuksesta ja olla mukana innostamassa heitä liikkumaan? Jollekin lapselle saan ehkä olla roolimallina, idolina tai turvallisena aikuisena.

Voisitko juuri sinä antaa tunnin viikossa yhteiseen pottiin, olla mukana kylässä joka lasta kasvattaa?