Turun Nappulaliiga ja TPS muodostavat P16-yhteisjoukkueen kaudelle 2025

3.9.2024

Turun Nappulaliiga ja Turun Palloseura ovat sopineet yhteistyöstä 2009-syntyneiden poikien ikäluokassa. Ensi kaudella P16-ikäluokassa nähdään yhteistoimintajoukkue, jossa pelaajien edustusoikeus pysyy omassa seurassa, mutta kaikki harjoitus- ja pelitoiminta on yhteistä. Tällä pyritään tarjoamaan laadukas kehittymisympäristö motivoituneille pelaajille myös ensimmäisen B-juniorivuoden aikana. 

TPS:n valmennuspäällikkö Miro Varhelahti on tyytyväinen yhteisjoukkuetoiminnan käynnistymisestä. ”Teimme jo alkuvuodesta päätöksen panostaa ensi kaudelle perustettavaan P16-ikäluokan omaan toimintaympäristöön (https://fc.tps.fi/uutiset/tps-perustaa-p16-joukkueen-jalkapallokaudelle-2025/). Pian sen jälkeen käynnistimme keskustelut yhteistyöstä. Alusta alkaen tahtotila on molempien seurojen puolelta ollut löytää pelaajien edun mukainen ratkaisu nuoremman B-juniori-ikäluokan haasteisiin ja uskon tämän YJ-toiminnan olevan tähän tälle ikäluokalle erinomainen keino. Nappulaliigassa on tehty hyvää työtä 2009-syntyneiden joukkueen kanssa ja iso osa pelaajista on meille tuttuja TPS:n aamutreeneistä – siksi uskon, että yhteistyö saadaan sujuvasti käyntiin heti marraskuussa.” 

Myös Turun Nappulaliigan valmennuspäällikkö Pauli Koski näkee yhteisjoukkueen ratkaisuna nuorten pelaajien kehityspolun merkittävään haasteeseen. “On tärkeää, että P16-ikäluokassa pystytään takaamaan pelaajille sekä laadukas arjen harjoitteluympäristö että riittävän hyvätasoinen ja kilpailullinen sarja. Tämän yhteistyön ansiosta pääsemme aiempaa paremmin kohti näitä molempia”, Koski toteaa.  

Pelaajien vanhemmille järjestetään infotilaisuus P16-yhteisjoukkueen toiminnasta torstaina 12.9. kello 17.00 Veritas Stadionilla. Tilaisuuden jälkeen pelaajat ja vanhemmat voivat jäädä seuraamaan Ykkösliigan ottelua TPS-JIPPO, joka alkaa kello 18.30.